HOLA A TOTS I A TOTES

Blog dedicat a tots els companys que a vegades busquem idees navegant per Internet. Aquesta és la pràctica docent d’una senzilla mestra d’educació especial. Espero que us sigui útil.

dilluns, 23 de setembre del 2013

COMENCEN ELS PETITS

L'entrada dels petits a l'escola sempre requeriex un periode  d'adaptació escolar. A la nostra escola fem el que es diu entrada paulatina:  els petits comencen compartint només unes hores a l'escola i a mida que passen els dies es van augmentant les hores d'estada a l'escola fins aconsseguir una jornada sencera. El peridoe d'adaptació és aquell temps en el qual els nens i nenes passen d'una unitat de convivència elemental (la família) a un altre àmbit més ampli, desconegut i nou per ells (l'escola), on el principal objectiu és la socialització, la integració, l'adaptació i la seva autonomia dintre de les possibiltats reals de cada petit. 




Els mestres deuen transmetre als petits seguretat, afectivitat, cordialitat, alegria, fermesa, organització, mirada directa individualitzada i atenció i carícies per a tots els infants per igual.

4 comentaris:

  1. Benvinguts! i esperem moltes entrades aquest curs
    Ptns

    ResponElimina
  2. Per sort fer una entrada paulatina s'ha estès per moltes escoles i els infants viuen amb més tranquil·litat la nova etapa escolar.
    A nosaltres només ens deixaven fer-la en tres dies, quanta pressa en fer les coses!!!
    Us desitjo un bon curs!!!
    Besets
    Carme

    ResponElimina
  3. feliz periodo de adaptación. Nosotras lo terminamos mañana que se quedarán de 9 a 5 de la tarde, una barbaridad, pero... un beset

    ResponElimina
  4. A l'escola que estic aquest any han entrat tots alhora i els primers dies van ser la bomba (nuclear), però ja fa goig veure com es van adaptant.
    Com la Blanca, us desitjo feliç període d'adaptació

    ResponElimina